Koulun esittely

Mäntsälän lukiossa on tällä hetkellä noin 310 opiskelijaa. Opiskelijoita on Mäntsälän lisäksi lähialueen ja radanvarren kunnista.

Lukiomme on erinomainen yleislukio, joka pystyy tarjoamaan runsaasti haasteita eri aloista kiinnostuneille opiskelijoille, mutta myös tukea erilaisissa oppimisen ja opiskelun vaikeuksissa. Lue lisää tukipalveluista.

Meillä viihdytään ja opitaan! Mäntsälän lukion opiskelijapalaute on vuodesta toiseen erinomaista - opiskelijat viihtyvät ja kokevat saavansa hyvät valmiudet jatko-opintoja varten. Lukion tilat ovat viihtyisät ja hyvin varustellut. Työskentelemme vuonna 2007 käyttöön otetuissa, erittäin siisteissä ja hyväkuntoisissa tiloissa. Meillä on mm. erinomainen kemian ja biologian laboratorio. 

Meiltä sijoitutaan hyvin jatko-opintoihin! Mäntsälän lukion opiskelijat sijoittuvat Tilastokeskuksen keräämien tietojen perusteella hyvin jatko-opintoihin. Tästä voit tarkastella sijoittumistietoja.

Kurssitarjonta on lukiossamme laaja, sillä opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa opintoja myös avoimessa ammattikorkeakoulussa ja avoimessa yliopistossa. Lukio maksaa suorituksia.

Lukiossamme voi suorittaa opintoja myös työssä oppimalla. Työelämäjakso (yksi kokonainen jakso) sijoittuu opinnoissa toisen tai kolmannen vuoden keväälle. Työelämäjaksolla tutustutaan omiin jatkosuunnitelmiin liittyviin aloihin.

Monipuolinen taito- ja taideaineiden sekä kielten kurssitarjonta!
Kuvataiteessa on valtakunnallisten kurssien lisäksi tarjolla viisi lukiokohtaista kurssia - siis yhteensä yksitoista erilaista kurssia!

Musiikin harrastajia ilahduttaa erinomaisesti varusteltu musiikin luokka, joka on opiskelijoiden käytössä myös oppituntien ulkopuolella. 

Liikunnassa on valtakunnallisten kurssien lisäksi tarjolla kuusi lukiokohtaista kurssia - siis yhteensä yksitoista erilaista kurssia!

Lukiodiplomin voit suorittaa kuvataiteessa, liikunnassa ja musiikissa. Lukiolaisia tauolla

Kansainvälinen toiminta on vilkasta. Englannin ja ruotsin lisäksi voit opiskella espanjaa, saksaa, ranskaa ja venäjää. Opiskelijavaihdon kurssilla on mahdollisuus päästä lyhyeen vaihtoon ulkomaille.

Tietokone välttämätön lukiossa - Mäntsälän lukiossa laatuläppäri omaksi 50 eurolla!
Kaikissa lukiossa opiskelijoiden edellytetään käyttävän päivittäisissä opinnoissaan kannettavaa tietokonetta. Mäntsälän lukiossa opiskelijat ovat jo usean vuoden ajan saaneet laatuläppärin omaksi 50 eurolla. Omavastuuosuuden määrä vahvistetaan vuosittain kunnan talousarvion yhteydessä.

Meille on helppo tulla!
Mäntsälän lukio sijaitsee kivenheiton päässä keskustasta. Linja-autoasemalta on noin 10 minuutin  ja rautatieasemalta noin 15 minuutin kävelymatka lukiolle.

Tervetuloa Mäntsälän lukioon! 

 

 

 

Apuvalikko

Hakulomake