Hakeminen Mäntsälän lukioon

Hae kevään 2021 yhteishaussa 23.2. - 23.3. klo 15.00. Yhteishaku toteutetaan Opintopolku.fi:ssä.

Yhteishaun päätyttyä lähetetään sähköpostitse kysely kurssivalinnoista kaikille, jotka ovat hakeneet Mäntsälän lukioon ykköstoiveena. Kyselyn pohjalta rehtori ja opinto-ohjaaja tekevät kaikille ensimmäisen vuoden kurssivalinnat ja lukujärjestykset. Muilta kuin ykköstoiveilta Mäntsälän lukioon valituille tehdään kurssivalinnat kesäkuussa yhteisvalinnan tulosten selvittyä. Lukio ottaa tällöin yhteyttä hakijaan puhelimitse.

Yhteisvalinnan tulokset julkistetaan to 17.6. Tieto opiskelupaikasta tulee valituille Opintopolun kautta sähköpostilla. Paikka otetaan vastaan Opintopolun kautta to 24.6. klo 12.00 mennessä. Lukio lähettää lisäksi kaikille valituille sähköpostilla ohjeita koulun aloitukseen liittyen. Viestissä saat mm. ensimmäisen jakson lukujärjestyksen ja ensimmäisen päivän ohjelman.

Oppivelvollisuuden laajenemisen myötä opiskelumateriaalit ja -välineet ovat ilmaisia, joten hankimme kaikille opiskelijoille tietokoneet ja oppikirjat. Tietokone on lainakone, sitä ei saa omaksi lukion päätyttyä. Mikäli et halua koulun tarjoamaa konetta, ilmoita siitä lukiolle valintakirjeessä tulevan ohjeen mukaisesti.

Lukiolaisia tauolla

Hakeminen Mäntsälän lukioon kesken lukuvuoden tai yhteishaun ulkopuolelta

Hakeminen yhteishaun ulkopuolelta, kesken lukuvuoden tai siirto-opiskelijaksi hakeminen (siirtyminen toisesta lukiosta) tapahtuu siten, että otat ensin yhteyttä opinto-ohjaajaan sirpa.repo(at)mantsala.fi, 040 3145 303 tai rehtoriin tuula.ilvonen(at)mantsala.fi, 040 3145 300.

Sinun tulee täyttää hakulomake ja tuoda se huoltajan allekirjoituksella varustettuna (alle 18-vuotiaat) koulun kansliaan. Lisäksi tarvitsemme peruskoulun päättötodistuksen ja todistukset mahdollisista muista opinnoista (lukio, kansanopisto, ammattiopisto tms.) sekä erotodistuksen edellisestä oppilaitoksesta, mikäli olet vaihtamassa oppilaitosta.

Huom. Mäntsälän lukioon pääsemiseksi edellytetään, että peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo on vähintään 7,1, tai että sinulla on jo takanasi vähintään vuoden verran lukio-opintoja toisessa lukiossa siten, että pystyt osoittamaan valmiutesi lukio-opintoihin.