Kansainvälisyys

Tavoite

Kansainvälisen toiminnan keskeisin tavoite on opiskelijoiden käytännön kielitaidon lisääminen ja kansainvälisyyteen kasvaminen. Tavoitteena on saada aikaan vuosittain eurooppalaista yhteistyötä yli oppiainerajojen sekä verkko-opiskeluna että opiskelijavaihtona. Vuosittain pyritään hankkimaan eri järjestöjen kautta tulevia vaihto-opiskelijoita sekä apuopettajia kouluyhteisöön.

Kieliohjelma

Lukiossamme tarjotaan kieliä seuraavasti:

• A1-kieli englanti (pitkä oppimäärä)
  • B1-kieli ruotsi (keskipitkä oppimäärä)
  • B2- ja B3-kielet espanja, ranska, saksa ja venäjä (lyhyt oppimäärä - B2 alkaa peruskoulussa ja B3 lukiossa)

Lukion oppimäärän suorittaminen edellyttää vähintään yhtä A-tason kieltä ja yhtä B-tason kieltä, joista jompikumpi on toinen kotimainen (ruotsi).

Peruskoulun 8. luokalta alkaneiden B2-kielten ja lukiossa alkavien B3-kielten opetuksen toteutumisesta päätetään lukuvuosittain opiskelijoiden tekemien valintojen ja käytettävissä olevien resurssien mukaan.

Kansainvälinen kouluyhteistyö

Vaihto-opiskelu

Lukuvuosittain tarjotaan opiskelijoille mahdollisuutta osallistua opiskelijavaihdon kursseille. Tämän lisäksi lähtee ja saapuu lukiolaisia vaihto-opiskelijoiksi eri järjestöjen kautta.

Vaihto-opiskelu 2020-2021

Lukiostamme on vaihdossa yksi opiskelija Yhdysvalloissa.

Aiemmat yhteistyökumppanit (1989-2013)

• hollantilainen Nieuw Zuid - ent. Hugo de Groot (Rotterdam)
  • itävaltalainen HLW Braunau
  • itävaltalainen Bundesgymnasium (Amstetten)
  • virolainen Türin II keskkool (Türi)
  • ruotsalainen Lagmansgymnasiet (Vara)
  • saksalainen Thomas-Mann-Gymnasium (Oschatz)
  • serbialais-montenegrolainen Zrenjaninska gimnazija (Zrenjanin)
  • unkarilainen Miklós Izsó lukio (Edelény)
  • saksalainen Auguste-Pattberg-Gymnasium  (Mosbach)
  • puolalainen Zespół Szkół Społecznych-lukio (Człuchów)
  • ranskalainen Cours Fénelon (Toulon) yhtenäiskoulu
  • espanjalainen IES Moli de la Vila

Kansainvälisyysryhmä

Lukiossa toimiva kansainvälisyysryhmä ylläpitää ja kehittää jo olemassa olevia kansainvälisiä suhteita, mutta pyrkii myös lisäämään niitä verkottumalla ympäröivään maailmaan.