Opintopolkuja

Älä kulje muiden jäljissä - etsi oma polkusi!

Lukiolaisena pääset itse suunnittelemaan oman opintopolkusi. Se on loistava tilaisuus miettiä, mistä asioista olet kiinnostunut ja mikä sinua innostaa!

Mäntsälän lukiossa voit suorittaa myös yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kursseja itse valitsemasi määrän. Voit tutustua ja valmentautua jatko-opintoihin ja opiskelemasi kurssit saat liitettyä  myöhemmin omaan korkeakoulututkintoosi. Avoimen korkeakoulun kursseja on tarjolla satamäärin – monet niistä ovat helposti ulottuvillasi verkko-opintojen kautta!

Lukion ei tarvitse olla pelkkää teoriaa - nyt se voi olla myös työssä oppimista. Sinulla on mahdollisuus sisällyttää lukio-opintoihin jopa yksi kokoinen jakso – seitsemän viikkoa – työssä oppimista. Jakso valmentaa sinua työelämään ja alan jatko-opintoihin – löytyisikö sieltä myös kesätyöpaikka?

Työkokemusta voit hankkia myös vapaaehtoistyön kautta. Voit suorittaa 1 - 3 kurssia vapaaehtoistyötä julkisen tai kolmannen sektorin yhteisöissä. Yksi kurssi vastaa laajuudeltaan 30 tunnin työskentelyä. Lukiolaiset ovat olleet vapaaehtoistyössä mm. seurakunnalla, vanhustentalolla, päiväkodissa, kirjastossa ja kunnan kulttuuritoimessa. 

Lukiossa suoritat vähintään 75 kurssia, joista kaikille pakollisia kursseja on 47 (lyhyt matematiikka) tai 51 (pitkä matematiikka) – loput kurssit voit valita vapaasti siten, että mukana on vähintään 10 kurssia pakollisten aineiden syventäviä kursseja. Nuo 10 kurssia saat helposti kokoon, kun valitset omista ylioppilaskirjoitusaineistasi kaikki tarjolla olevat kurssit. Loput 18 tai 14 kurssia voit valita mitä tahansa kursseja.

Omaa polkua kulkiessa mieli voi muuttua kesken matkan, mutta ei hätää, aina löytyy uusia reittejä kohti omaa tavoitetta. Tärkeintä on innostua ja uskoa itseensä! 

 

Opintopolkuja kuvitus

 

Apuvalikko

Hakulomake