KYMPPI - perusopetuksen lisäopetus

Mäntsälän lukion tiloissa toimii kymppiluokka. Kymppi sopii erityisesti lukio-opintoihin tähtääville. Kymppiluokan jälkeen voit jatkaa myös ammatilliseen koulutukseen, mutta jos tiedät jo hakuvaiheessa, että tavoitteesi on ammatillinen koulutus, mieti olisiko VALMA sopivampi vaihtoehto.

Kenelle?

• Haluat korottaa peruskoulun arvosanoja.
  • Tarvitset lisäaikaa jatkosuunnitelman miettimiseen.
  • Haluat jatkaa lukiossa, mutta kielissä ja matematiikassa pohjatiedot eivät ole riittävät.

Mitä?

• Kympillä opiskellaan matematiikkaa, äidinkieltä (2 kurssia) tai S2 (6 kurssia), englantia, ruotsia, tietotekniikkaa, reaaliaineita ja opinto-ohjausta.
  • Lisäksi opiskellaan lukion kursseja.
  • TET-harjoittelu sovittavissa erikseen.
  • Kerrataan peruskoulun asioita.
  • Yritetään korottaa peruskoulun arvosanoja. Kurssit arvioidaan numeroarvioinnilla.
  • Suunnitellaan yhdessä jatko-opintoja.

Miten?

• Viisijaksojärjestelmässä pidetään 75 minuuutin oppitunteja - tämä helpottaa yhteistyötä lukion kanssa ja tekee lukiokurssien suorittamisen mahdolliseksi.
  • Oppitunneilla käytetään oppikirjojen lisäksi myös tietokoneita. Jokainen saa koulupäivän ajaksi käyttöönsä läppärin.
  • Lukujärjestykset suunnitellaan henkilökohtaisesti.
  • Oppikirjat lainataan koululta ja koulumatkat sekä kouluruokailu ovat ilmaisia, joten opiskelu ei maksa mitään.
  • Mahdollisuus käyttää lukion terveydenhoitajan, kuraattorin ja koulupsykologin palveluita.

Kymppiluokalle haetaan seuraavan kerran yhteishaun aikaan 23.2.2021 klo 08:0023.3.2021 klo 15:00.

Voit lukea lisää kymppiluokasta Opintopolusta.

Tässä hakuohjeita.

Lukion sivulla on kympin opetussuunnitelma.