Innostu ja onnistu Mäntsälän lukiossa!

Ohjeet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi

1. Jos sinä olet tai samassa taloudessa asuva henkilö on palannut ns. riskimaasta ke 29.7.2020 jälkeen, ota yhteyttä rehtoriin ennen kouluun tuloa. Lisätietoa maista löydät tästä linkistä
  2. Lähiopetukseen osallistutaan vain terveenä. Jos sinulla on koronaan liittyviä oireita (yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskipu, vatsaoireet ja päänsärky), sinun tulee hakeutua koronatestiin ennen lähiopetukseen osallistumista. Jos testin tulos on negatiivinen ja kun oireet selkeästi vähenevät, voit osallistua lähiopetukseen.
  3. Kaikkien tulee noudattaa hyvän käsi- ja yskimishygienian ohjeita: kädet pestään aina ulkoa sisälle tultaessa, aina ennen ruokailua sekä aivastamisen tai yskimisen jälkeen. Pesu tehdään saippuaa käyttäen ja kädet kuivataan huolellisesti pesun jälkeen. Lukiolla on useita wc-tiloja käsien pesua varten. Käsidesiä on myös tarjolla sekä auloissa että luokissa, mutta muistathan, että koronavirukseen tehoaa parhaiten saippuapesu. Aivastamisen ja yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka laitetaan heti käytön jälkeen roskakoriin. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella.
  4. Välituntisin ei kokoonnuta käytäville eikä sohville. Kauniilla säällä suositellaan välitunnin viettämistä ulkona. Jos ei mennä ulos, oppitunneilta siirrytään suoraan seuraavan oppitunnin luokkaan tarpeettomien kontaktien välttämiseksi. Luokkien ovet pidetään auki koulupäivän ajan. Muistetaan noudattaa 1 - 2 metrin turvaväliä myös välitunneilla.
  5. Ruokailua on porrastettu lisää viiden minuutin porrastuksella, joka on merkitty lukujärjestystulosteisiin (lukion kotisivut ja ilmoitustaulut). Ennen ruokailua käy pesemässä kädet ja muista turvaväli jonossa. Pesun jälkeen kännykkä otetaan käteen vasta, kun ruoka on noudettu. Ruokalassa istutaan neljän hengen pöydissä.
  6. Lisäohjeita saat koululla, varaudu muutoksiin, jos koronatilanne muuttuu.