Kansainvälisyys

IPSO FACTO

The IPSO project FACTO is an Erasmus + project around the themes of nutrition, health and physical activity and sports.

Gymnazium Havlickuv Brod (Czech Republic),

Istituto Superiore d'Istruzione E. Fermi (Catanzaro, Italy),

Mäntsälän Lukio (Mäntsälä, Finland),

Lycée de la Venise Verte (Niort, France)

Tavoite

Kansainvälisen toiminnan keskeisin tavoite on opiskelijoiden käytännön kielitaidon lisääminen ja kansainvälisyyteen kasvaminen. Tavoitteena on saada aikaan vuosittain eurooppalaista yhteistyötä yli oppiainerajojen sekä verkko-opiskeluna että opiskelijavaihtona. Vuosittain pyritään hankkimaan eri järjestöjen kautta tulevia vaihto-opiskelijoita sekä apuopettajia kouluyhteisöön.

Kieliohjelma

Lukiossamme tarjotaan kieliä seuraavasti:

• A1-kieli englanti (pitkä oppimäärä)
  • B1-kieli ruotsi (keskipitkä oppimäärä)
  • B2- ja B3-kielet espanja, ranska, saksa ja venäjä (lyhyt oppimäärä - B2 alkaa peruskoulussa ja B3 lukiossa)

Lukion oppimäärän suorittaminen edellyttää vähintään yhtä A-tason kieltä ja yhtä B-tason kieltä, joista jompikumpi on toinen kotimainen (ruotsi).

Peruskoulun 8.luokalta alkaneiden B2-kielten ja lukiossa alkavien B3-kielten opetuksen toteutumisesta päätetään lukuvuosittain opiskelijoiden tekemien valintojen ja käytettävissä olevien resurssien mukaan.

Kansainvälinen kouluyhteistyö

Vaihto-opiskelu

Lukuvuosittain tarjotaan opiskelijoille mahdollisuutta osallistua opiskelijavaihdon kursseille.  Tämän lisäksi lähtee ja saapuu lukiolaisia vaihto-oppilaiksi eri järjestöjen kautta.

Vaihto-opiskelu 2014-2015

Mäntsälän lukiossa on vaihto-opiskelija Australiasta, Belgiasta, Chilestä ja Saksasta.

Lukiostamme on vaihdossa yksi opiskelija Yhdysvalloissa.

Aiemmat yhteistyökumppanit (1989-2013)

• hollantilainen Nieuw Zuid - ent. Hugo de Groot (Rotterdam)
• itävaltalainen HLW Braunau
• itävaltalainen Bundesgymnasium (Amstetten)
• virolainen Türin II keskkool (Türi)
• ruotsalainen Lagmansgymnasiet (Vara)
• saksalainen Thomas-Mann-Gymnasium (Oschatz)
• serbialais-montenegrolainen Zrenjaninska gimnazija (Zrenjanin)
• unkarilainen Miklós Izsó lukio (Edelény)
• saksalainen Auguste-Pattberg-Gymnasium  (Mosbach)
• puolalainen Zespół Szkół Społecznych-lukio (Człuchów)

*ranskalainen Cours Fénelon (Toulon) yhtenäiskoulu

* espanjalainen IES Moli de la Vila

Kansainvälisyysryhmä

Lukiossa toimiva kansainvälisyysryhmä ylläpitää ja kehittää jo olemassa olevia kansainvälisiä suhteita, mutta pyrkii myös lisäämään niitä verkottumalla ympäröivään maailmaan.