Ylioppilastutkinto + ammatillinen tutkinto

SIVUA PÄIVITETÄÄN PARHAILLAAN

Voit suorittaa kaksoistutkinnon eli ammatillisen tutkinnon ja ylioppilastutkinnon rinnakkain.

Mitä kaksoistutkinto käytännössä tarkoittaa?

Opiskelet "kevytversion" lukiosta. Lukion perusopiskelijat suorittavat 75 kurssia, mutta kaksoistutkintoa suorittava opiskelee vain ylioppilastutkintoon kuuluvien aineiden kursseja. Tällöin lukiokursseja tulee yhteensä 33 - 46 omasta ainevalikoimasta riippuen. Tutustu ylioppilastutkinnon rakenteeseen. Ylioppilastutkinnon saat aloittaa, kun ammatillisen opintoja on suoritettu 90 op.

Omat kirjoitusaineet kannattaa valita ensisijaisesti oman kiinnostuksen pohjalta. Jos tiedät hakeutuvasi tutkinnon jälkeen korkeakouluopintoihin, kannattaa valita myös jatko-opintojen kannalta hyödyllisiä aineita. Ammattikorkeakoulujen todistusvalinnoissa pisteytetään viisi ainetta, yliopistoissa hakukohteesta riippuen 3 - 6 ainetta.

Kenelle kaksoistutkinto sopii?

Lukiosta saa hyvän pohjan korkeakouluopintoihin. Äidinkielen, vieraiden kielten, matematiikan ja varsinkin tekniikan aloilla myös fysiikan ja kemian osaamista tarvitaan jatko-opintoihin

Kannettavan tietokoneen hankinta

Jokaisella lukiossa opiskelevalla tulee olla käytössään kannettava tietokone. Lukiossa opiskelevat saavat kannettavan koneen lukiolta 50 eurolla, mutta kaksoistutkintoa opiskelevat hankkivat läppärin oman oppilaitoksen ohjeiden mukaan. Keudassa opiskelijat ostavat läppärin itse ja Keuda maksaa opiskelijalle 100 euroa/lukuvuosi kolmen vuoden ajan koneen hankintaa varten. Läppärin teknisistä vaatimuksista saa tietoa ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta.

Lisätietoja kaksoistutkinnosta: Opinto-ohjaaja Sirpa Repo, puh. 040 3145 303, sirpa.repo @ mantsala.fi.